Over Technogel

De originele geltechnologie

Ontdek de mogelijkheden met Technogel®


Ontdek de gel

Technogel® is een uniek, weekmakervrij gelmateriaal dat zich onderscheidt door zijn vermogen om driedimensionaal te vervormen. Het gedraagt zich als een vloeistof met het vormgeheugen van een vaste stof. Het niet-giftige, geurloze, hypoallergene materiaal is huidvriendelijk en Standard 100 by OEKO-TEX® (98.0.2425) gecertificeerd, wat gebruik bij direct huidcontact en pasgeborenen goedkeurt. Bovendien heeft Technogel® flexibele, vormbare, zelfklevende en schokabsorberende eigenschappen en dankzij zijn 3D-vervormende eigenschappen verdeelt het de druk gelijkmatig. Bovendien kunnen de kleur en Shore-hardheid worden aangepast, waardoor het geschikt is voor demping, trillingsdemping, afdichting en schokabsorptie.

null

Discover how Technogel® can cool you down.

Watch our trailer!

Belangrijkste voordelen

null

COMFORT & ONDERSTEUNING

De 3D vervormende eigenschappen van Technogel® zorgen voor de perfecte balans tussen comfort en ondersteuning terwijl natuurlijke beweging mogelijk blijft.
null

KLEUREN

Technogel® kan in elke kleur worden geproduceerd en in intensiteit worden aangepast van transparant tot ondoorzichtig. De hoofdkleur van het bedrijf is Technogel® lichtblauw.
null

HOOGWAARDIGE GEL

Technogel® is niet giftig en wordt gebruikt in verschillende medische producten. De gel is geurloos, hypoallergeen en bevat geen schadelijke stoffen.
null

KOELTECHNOLOGIE

Technogel® heeft van nature een hoge warmtecapaciteit die warmte absorbeert en afvoert. Het kenmerkende torenrasterontwerp bevordert de luchtstroom, waardoor een comfortabele slaaptemperatuur behouden blijft.
null

MADE IN EUROPE

Technogel® combineert de meest geavanceerde productietechnologieën met Italiaans vakmanschap en Duitse techniek.

null

CERTIFICATEN

Technogel® producten zijn gecertificeerd door onafhankelijke en gerenommeerde instituten zoals Oeko-Tex, PFI en Bio-mechanic.

null

R&D

Technogel® producten ondergaan strenge tests om de hoogste kwaliteit en duurzaamheid te garanderen.

null

ERGONOMISCH DESIGN

Technogel® en zijn B2B-klant hebben verschillende ergonomische producten ontworpen om de beste balans te bieden tussen design, comfort en ontspanning.

null

BRANDING

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van op maat gemaakte B2B producten waarbij onze partner ook gebruik kan maken van de Technogel® branding.

null

BESTE REBOUND

Tests bij PFI in Pirmasens / Duitsland hebben aangetoond dat Technogel® de beste rebound heeft in vergelijking met andere materialen zoals EVA, schuim, siliconenleer en kurk.

null

ZELFKLEVEND KARAKTER

De natuurlijke kleefeigenschappen van Technogels® kunnen in het ontwerp worden verwerkt en zijn herstelbaar met water.

null

INDIVIDUEEL ONTWERP

Technogel® kan in elke geometrie worden aangepast, kan worden geverfd en kan voor veel verschillende toepassingen worden gebruikt.

Drukverlagende 3D ondersteuning

Technogel® vormt zich als water, maar biedt de ondersteuning van een vast materiaal. Het reageert op een unieke manier op je lichaam en verlicht de druk zonder de beweging te beperken. In tegenstelling tot schuim past onze gel zich geleidelijk aan in alle richtingen om uw gewicht gelijkmatig te verdelen van top tot teen. Het verlicht spanningen en zorgt voor een goede uitlijning van de wervelkolom, terwijl het een natuurlijke bewegingsvrijheid biedt.

Onderzoek heeft aangetoond dat liggen op een dikke toplaag van Technogel® meer druk verlicht dan een standaard schuimmatras of een traagschuimmatras. Want in tegenstelling tot schuim vormt Technogel® zich geleidelijk in alle richtingen (op/neer, rechts/links, etc.) om het gewicht gelijkmatig te verdelen. Hierdoor krijg je het gevoel dat je op de matras ligt en niet op het bed. Dat is goed nieuws, want minder drukpunten is gecorreleerd met een betere bloedcirculatie en minder wakker worden met gevoelloosheid of pijnlijke gewrichten. Technogel® maakt een doorslaggevend verschil: Het is de perfecte combinatie van comfort en ergonomische ondersteuning.

Thermoregulerend

Dankzij de thermische eigenschappen van deze gepatenteerde gel wordt lichaamswarmte verspreid om een comfortabele slaapomgeving te creëren. Een innovatief torenrasterontwerp bevordert ook de luchtstroom om de thermoregulatie te verbeteren.

Wanneer je circadiane ritme een afname van lichamelijke activiteit en temperatuur veroorzaakt om het rusten te vergemakkelijken, genereert het lichaam vocht in de vorm van zweet. De geleidbaarheid en hoge dichtheid van Technogel® voeren de warmte af die vrijkomt bij dit proces, zodat je koel blijft (terwijl de kleine luchtkamertjes in schuim de lichaamswarmte vasthouden en afgeven aan de omgeving).

Als je slaapproblemen hebt omdat je het te warm of te koud hebt, dan weet je dat de temperatuur het verschil maakt tussen uitgerust en onrustig. Slaaponderzoekers hebben ook het verband aangetoond tussen temperatuur en een betere slaapkwaliteit. Voorkom dus dat je warm en bezweet wakker wordt; blijf ontspannen en comfortabel, en slaap goed.

De beste slaap ooit! - Klinisch bewezen*

Technogel® past zich aan de contouren van uw lichaam aan, geeft u een gevoel van comfortabele ondersteuning en de unieke thermoregulerende eigenschappen die uw slaapervaring maximaal verbeteren. Geniet van een klinisch bewezen diepere slaap met producten van de pionier op het gebied van gelmatrassen en -kussens. Je kunt eindelijk afscheid nemen van al die oncomfortabele nachten!

Klinische tests hebben aangetoond dat Technogel® matrassen de hartslag aanzienlijk verlagen. Dit komt door de aanzienlijk lagere kerntemperatuur van het lichaam (CBT), die wordt toegeschreven aan de unieke thermoregulerende eigenschappen. Dit resulteert in een diepere slaap gedurende de nacht en een verbeterde gezondheid voor lichaam en geest. Bovendien is gebleken dat slapen op een Technogel® matras een positieve invloed heeft op de continuïteit van de slaap, waardoor men verfrist wakker wordt.

*Internationale studie gepubliceerd in het prestigieuze internationale wetenschappelijke tijdschrift “Physiology and Behavior”; deze studie was het resultaat van een samenwerking tussen het Medical Center of Sleep in Turijn, geleid door professor Alessandro Cicolin.